Kollenbergboeren

Zelf in een belangrijk deel van je voedsel voorzien door samen met anderen een coöperatieve boerderij te starten en een boer in de arm te nemen. Wij zien het voor ons.

Zo'n vorm van voedselproductie staat garant voor gezond, duurzaam en lokaal  geproduceerd voedsel uit het seizoen. Maar zo'n initiatief levert ook een bijdrage aan meer natuur, een betere bodem, een prettiger woonomgeving en een mooier leven voor dier en mens. Want met elkaar voedsel produceren is leuk, leerzaam en verleid je om te bouwen aan een duurzame minisamenleving waar je gewoon blij van wordt.

In het hart van Sittard-Geleen

Middenin gemeente Sittard-Geleen, prachtig gelegen tussen de kernen Geleen, Sittard en Munstergeleen, doet zich de kans voor om te komen tot een coöperatieve boerderij; op Zuid-Limburgse leest geschoeid uiteraard. In afwachting van een meer passende naam, noemen we dit initiatief Kollenbergboeren; verwijzend naar de Kollenberg bij Sittard, de meest noordelijke uitloper van het Limburgse Heuvelland.

In de aanloop naar de bekendmaking van de beoogde locatie voor dit mooie sociale experiment, hielden we op 29 september en 13 oktober 2020 informatieavonden (live/coronaveilig). In Sittard en Geleen deden we uit de doeken hoe zo’n coöperatieve boerderij kan gaan werken en wat de mogelijke baten en de kosten zijn. Verder vertelden we in totaal zo'n 100 mensen wat ze zelf kunnen doen om dit initiatief van de grond te krijgen.


Ik heb een vraag

Houd me op de hoogte